Dramangular és una plataforma de dramatúrgia que neix per cercar nous formats que ajudin a la creació, l'experimentació i la difusió de la dramatúrgia contemporània i no convencional. És un projecte de l'Associació Saison*, amb codirecció d'Andrea Segura i Raquel Tomàs.

*dA rep el recolzament del Festival LOLA, el Teatre Lliure i l'Obrador Internacional de dramatúrgia.

BANC DE DRAMATÚRGIA NO CONVENCIONAL, textos inèdits d'autors fronterers// INSTAL·LACIONS PARATEATRALS // EDICIÓ TEXTOS DIGITAL I EN PAPER, trilingües i il·lustrades // PECES DE NOVA CREACIÓ digitals (sèries fotogràfiques, càpsules de vídeo i sonores, il·lustracions...) // DIFUSIÓ de noves dramatúrgies

Vinculem l'escriptura a d'altres disciplines artístiques (il·lustració, vídeo, art sonor...) creant un punt de trobada parateatral on desenvolupar nous llenguatges i propiciar una nova relació entre l'autor teatral i l'espectador més enllà de l'escena. Dramangular acull cada any diferents autors teatrals i els ofereix una plataforma artística per desenvolupar un treball experimental d'escriptura i eines de difusió. Noves escenes amb nous textos teatrals.

*dA proposa material de nova creació de diferents disciplines sempre al voltant del text teatral. En la seva primera edició 2010 Dramangular ha generat material al voltant dels tesxtos de Raquel Tomàs, Helena Gimeno i Elies Barberà.

Al voltant d'un text de cada autor DRAMANGULAR encarrega peces inèdites a creadors d'altres disciplines com ara vídeos, càpsules sonores o sèries fotogràfiques per ser difoses digitalment. Posteriorment s'estrena una instal·lació sonora també inèdita sobre el text i finalment se'n fa una publicació trilingüe en paper amb il·lustracions. Tot plegat, material nou i de creació al voltant del text teatral sense la necessitat de passar-lo per l'escena. Així mateix Dramangular pretén acompanyar els autors teatrals durant el procés de creació de pe- ces innèdites i propiciar el context adequat perquè l'escriptura es vegi nodrida d'altres llenguatges que l'enriqueixin.

Dramangular 2010 / 1a edició:
Creadors implicats: Alba Barneda, Jordi Garcia, Andrea Segura, Hans Laguna, Teresa Urroz, Paula Bosch, Rafa Cruz, Raquel Tomàs, Luís Martí, Sabrina Zerkowitz, Jetuilelle, Tdg, Blanca Nuño, Agnès Villamor, John Ingle, Marina Albaldejo, Helena Gimeno, Sebastià Brosa, Bunker, Anna Mauri, Roser Blanch, Elies Barberà, Isaias Fanlo, Chini (You are so overrated), Joan Sànchez, Marta Montiel, Damien Bazin, Lucas Ariel Vallejos, Dani Arrébola, Jordi Brunet i amb la col·laboració d'altres perfils de producció.

Dramangular 2011 / 2a edició:
Creadors implicats: Margalida Grimalt-Reynés, Oscar G.Villegas, Angélica Liddell, Ona Trabal, Tanit Plana, Raquel Tomàs, Andrea Segura, Marina Albaladejo, John Ingle, Blanca Nuño, Albert Arribas, Suit things, Flavia Radrigá i amb la col·laboració d'altres perfils de producció.

* Saison és una associació cultural sense ànim de lucre que des del 2006 du a terme activitats culturals principalment en l'àmbit de les arts escèniques i a Barcelona. El primer projecte i l'origen de l'associació va vinculat al Premi de Postgraduats de l'Institut del Teatre, que va guanyar un projecte de l'associació l'any 2006. A partir d'aquí Saison ha produit i coproduit projectes escènics i ha dut a terme activitats, moltes d'elles amb el recolzament d'AREAtangent. La voluntat de l'associació ha estat en tot moment potenciar els muntatges de petit format i l'experimentació com a motor per a la creació escènica i dramatúrgica. La direcció artística de l'associació recau en Raquel Tomàs i Andrea Segura, dramaturgues i directores escèniques ambdues. Després d'aquests 4 anys d'activitats més centrades en l'experimentació escènica, Saison engega el 2010 DRAMANGULAR, una plataforma de nous formats dramatúrgics i parateatrals.